Studiestöd för en bättre framtid

Vi i EFK har under många år hjälpt barn att få tillgång till grundläggande utbildning, framför allt i Thailand och Bangladesh. I det här initiativet, som är relativt nystartat, går vi lite längre.

Några av de barn som tidigare fått studiestöd genom EFKs projekt får här möjligheten att under ett par år studera vidare. Just nu stödjer vi bland annat blivande lärare, sjuksköterskor, tandläkare, ingengörer, verkstadsmekaniker, psykologer och entrepenörer.

Denna gång fokuserar vi på att berätta om hur det går för några av ungdomarna från Bangladesh som får stöd att studera vidare.

Lily studerar till sjuksköterska.

Berättelse från projektet

I Bangladesh stödjer EFK just nu 34 unga vuxna med högre utbildning. De utbildar sig inom olika områden.

Lily är en av dem. Hon studerar till sjuksköterska och är inne på sitt första år. Att just hon fått den här möjligheten är något hon inte vågat drömma om! Hon kommer från en fattig familj som inte hade de ekonomiska musklerna att skicka sin dotter till sjuksköterskeutbildningen.

Arpita.

Även Arpita studerar till sjuksköterska. Hon kommer från södra Bangladesh och är nu inne på sitt sista år på sjuksköterskeutbildningen på ett lärosäte strax norr om Dhaka. Hon är så glad över den här möjligheten och ser fram emot att inom en inte allt för avlägsen dframtid börja jobba som sjuksköterska.

Vi önskar Lily och Arpita lycka till med studierna!

Insamlingsnummer 47036 · Ge för livet 67036

Ge direkt till projektet snabbt och enkelt! Din gåva gör skillnad!

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig!

Karl-Johan Jonsson
Arbetar vid missionscentret i Asien med barns rättigheter.


Mejla mig!

I de fall insamlingen till ett enskilt projekt blir större än årets behov kan dessa pengar komma att användas i ett annat liknande projekt inom samma fokusområde.