Församlingsgrundande i Encarnación

Familjen Crosta Fernández är det nya pastorparet i Betelkyrkan i Encarnación, Paraguay, församlingen som Roger och Judith Korsgren startade i Paraguay. Området San Isidro där en kyrkolokal byggts är ett område dit folk flyttade på grund av bygget av ett vattenkraftverk. Det finns få församlingar i området och de flesta som bor där har inga stora resurser. För att möta de behov som finns i samhället bedriver församlingen ett socialt projekt

Vad har vi uppnått i projektet?

Familjen Crosta har nu varit o Encarnación sedan början av 2022. Nu håller man först och främst på med att stärka, följa och undervisa familjerna i församlingen. Man har gudstjänster på söndagarna för hela familjen, med söndagsskola för barnen. Ungdoms- och tonårsmöte på lördagarskvällar. På tisdagarna har de en kurs i ledarskap, för nya gruppledare. Bibelstudier och bön på onsdagarna. Man har startat ett socialt projekt genom CCAB med datakurser där 38 barn går regelbundet två dagar i veckan. Förutom datorer, har man undervisning i kommunikation (läsa och skriva), andakt, mellanmål och rekreation. Lunch en gång i månaden med ca 40 personer och en ny startad grupp med kvinnor. Vi tackar Gud, för att han varit trofast i den svåra tiden och vi ser på denna korta tid att Herren verkar för tillväxt och försoning.

Vad vill vi göra mer?

Vi tackar Gud för att han har varit god i en svår tid. Vår plan för de kommande månaderna är att

  • Starta en liten grupp för män och en liten grupp för ungdomar.
  • Jobba med de grupper som finns, kvinnogruppen och ungdoms- och tonårsgruppen.
  • Förbereda och uppmuntra medlemmar i kyrkan att genomföra aktiviteter med barn. Det kan vara koreografi, bibelberättelser, lekar men även söndagsskola.
  • Besöka anhöriga till barnen i det sociala projektet.

Sonia hittade tillbaka till församlingen och kom ur sin depression

En syster i församlingen som heter Sonia, var i ett djupt tillstånd av depression och ångest, enligt läkarnas diagnos. Hon tog avstånd från kyrkan, men ibland besökte hon andra kyrkor i staden. Hon har längtat efter församlingen och har nu kommit tillbaka till vår församling och vår gemenskap. Idag har hon genom böner och pastorala samtal slutat med den medicin som hon tog. Hon är nu elev på
ledarskapskursen. Stor tacksamhet för det under som Gud gör bland sitt folk.

Insamlingsnummer 49320

Ge direkt till projektet snabbt och enkelt! Din gåva gör skillnad!

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig!

Anna-Maria Jonsson
Regionledare för Latinamerika och Iberiska halvön (Portugal och Spanien)

0702423277

Mejla mig!

I de fall insamlingen till ett enskilt projekt blir större än årets behov kan dessa pengar komma att användas i ett annat liknande projekt inom samma fokusområde.